EGÉSZSÉGNAP

VESZKÉNY, 2019. JÚNIUS 08.

 

2019. június 8-án az EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című projekt keretében megrendezésre került Veszkényben egy egészségnap SPORTOL A FALU címmel.  
Németh Zsolt a MET-NA Sportegyesület elnöke tartott előadást a rendszeres testmozgás fontosságáról. Mottója: „Ha egy szóban akarom összefoglalni, hogy számomra mit jelent az élet: mozgást. Élni annyi, mint mozgásban lenni” (Jerry Seinfeld)
A sport, mint fizikai tevékenység különösen fontos az egészségünk megőrzésére, a betegségek megelőzésére és az elhízás elkerülése érdekében. A mozgás ugyanolyan velünk született testszükséglet, mint a táplálkozás.

A rendezvény keretein belül teremfoci bajnokságot szerveztünk.
A községben rendszeresen sportoló hölgyek zumba bemutatót tartottak, melybe belevonták a jelenlévőket is. A program közben többen használták a projekt keretében beszerzett kültéri fitnesz játékokat is.
Az esemény hozzájárult a község lakóinak társas sportolásához, mindenki játékigényének kielégítéséhez és az önbizalom növeléséhez.

Az program plakátját itt tekintheti meg!