ÁLLÁSKERESÉSI TANÁCSADÁS


VESZKÉNY, 2020. SZEPTEMBER 22., 29.

 

2020. szeptember 22-én és szeptember 29-én az EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című projekt keretében álláskeresési tanácsadás került megszervezésre.
Az első alkalom (2020. szeptember 22.) megnyitásakor a polgármester köszöntötte a résztvevőket, tájékoztatta őket a pályázatról, annak körülményeiről. Utána Németh Zsolt vette át a szót, majd kollégájával közösen tartották meg az előadást. Átbeszélésre került az álláskeresés stratégiájának illetve a témakörök részletes megvitatásra kerültek – úgy, mint az önéletrajz és kísérőlevél tartalmi elemei, valamint ezek felépítése. Az álláskereső és a munkáltató szemszögéből is elhangzottak a fontosnak tartott feladatok, pontok, amikor valaki munkát keres, illetve meghirdeti az állást.
A második alkalommal (2020. szeptember 29-én) ismét Németh Zsolt és előadó kollégája tartotta meg az álláskeresési tanácsadást. Átbeszélésre kerültek azok a szempontok, melyekre figyelni kell a személyes találkozó alkalmából, minek érdemes utána nézni, elmondani magunkról. Szó esett a helyes megjelenésről, a személyes találkozó folyamatáról, mire számíthatunk az interjú során.
Az előadások során sok hasznos információ hangzott el, ami segítheti az álláskeresőket a számukra megfelelő munkahely kiválasztásában.
A prezentációk végeztével az előadók válaszoltak a résztvevők által feltett kérdésekre. Az előadásokon résztvevők hasznosnak tartották az elhangzottakat.


Az program plakátját itt tekintheti meg!