FIATALOK KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSE

VESZKÉNY, 2019. MÁJUS 25.

 

2019. május 25-én az EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című projekt keretében megrendezésre került Veszkényben egy, a fiatalok közösségépítését szolgáló program. A program célja a fiatal közösség belső kohéziójának erősítése volt.
A rendezvény nyitányaként a polgármester a résztvevőket tájékoztatta a pályázatról, annak körülményeiről, településünk infrastruktúrájáról, miért érdemes a fiataloknak helyben maradni, ide tervezni az életüket. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesz lehetőség hasonló közösségépítő rendezvények megtartására.

Horváth Tibor tartott előadást a 30-40 évvel ezelőtti fiatalok közösségi életéről. Szólt arról, hogy az ő fiatalsága alatt mekkora szerepe volt a falu összetartásában a búcsúknak, különféle szervezetek által rendezett báloknak. Mivel nem volt számítógép, sokkal nagyobb jelentősége volt a rendszeres összejöveteleknek a barátok között.

Németh Fáni interaktív zenés előadásával szórakoztatta a jelenlévőket.

A rendezvény keretein belül játékos vetélkedőket szerveztünk a Kapuvári Rendőrkapitányság segítségével, amibe belevontuk a jelenlévő felnőtteket is.

Az rendezvény alatt ásványvízzel, üdítővel és hot-doggal kínáltuk a jelen lévőket, akik elmondásuk szerint jól érezték magukat.

Az program plakátját itt tekintheti meg!